POZNAJ NASZE PRZEDSZKOLE

Zapraszamy do obejrzenia filmu promocyjnego "Mój dzień w Przedszkolu Samorządowym nr 26 Integracyjnym im. Joanny Strzałkowskiej-Kuczyńskiej w Białymstoku", oraz filmu "Inni?... Tacy sami!" zrealizowanego przez ORE.


Mój dzień...

Inni?... 

Prezentacja EUROPO JESTEŚMY Z TOBĄ

 
PONIEDZIAŁEK (18 listopada 2019)
Śniadanie: Wędlina drobiowa  z pieczywem mieszanym z masłem, papryką, kakao,  herbata z cytryną;
Przekąska: Suszone jabłka z dodatkiem naturalnego soku;
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, pulpety w sosie koperkowym, kasza gryczana, kapusta pekińska z kukurydzą,  woda z miętą;
Podwieczorek: Serek almette z bułeczką żytnią, graham, owsianą, pszenną z masłem, pomidorem, herbata z pigwą;

WTOREK (19 listopada 2019)

Śniadanie: Dżem  własnej produkcji z bułeczką wrocławską, graham, żytnią  z masłem, rodzynkami, zupa mleczna ,  herbata z imbirem;
Przekąska: Cząstki gruszek;
Obiad: Zupa kalafiorowa,  strogonow  mięsno – warzywny z ziemniakami, ogórek kiszony  woda z cytryną ;
Podwieczorek: Galaretka owocowa, banan, biszkopty;

ŚRODA (20 listopada 2019)

Śniadanie: Ser żółty z bułeczką wieloziarnistą z masłem, papryką, roszponką, kawa zbożowa na mleku, herbata z pigwą;
Przekąska: Buraczki suszone z winegretem lub suszone jabłko z sokiem z mango ;
Obiad: Rosół z pietruszką i makaronem drobnym, kotlety pożarskie z ryżem parabolicznym, surówka z marchwi oprószanej,  jesienna lemoniada,
Podwieczorek: Frytki pieczone w piecu konwekcyjnym z ketchupem własnego wyrobu, herbata z hibiskusem;

CZWARTEK (21 listopada 2019)

Śniadanie: Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieczywem z pełnego przemiału, kakao, herbata z cytryną;
Przekąska: Marchewka do chrupania;
Obiad:  Kapuśniak, wołowina z kaszą bulgur, pomidorki z cebulką, woda z imbirem;
Podwieczorek: Łazanki z owocami i jogurtem;

PIĄTEK(22 listopada 2019)

Śniadanie: Chałka z masłem, gorzką czekoladą, bakaliami, kasza manna na mleku z cynamonem, herbata z imbirem;
Przekąska: Cząstki jabłek;
Obiad: Bulion ryżowy, krokiety ziemniaczano – serowe w sosie pieczarkowym,  jesienna lemoniada z owoców sezonowych;
Podwieczorek: Kiełbaska  żywiecka z pieczywem wieloziarnistym z masłem, pomidorem, herbata z cytryną;